The New Dx Directory
Image
COMING SOON!
CBRT Visitors get first look. You may log in with your dxdirectory.com username/email and password or you can register here. Please be in mind that it is still under construction, and so some links may not work. Let me know what you think by clicking here.

Cobra 2000

Need some help with a radio mod? Pop in and ask away.

Moderator: JR Moderator

User avatar
smoke blower
Skipshooter
Skipshooter
Posts: 352
Joined: Sunday, 26 June 2011, 17:05 PM

Cobra 2000

Post by smoke blower » Friday, 01 July 2016, 19:19 PM

What is a good way to put TalkBack in a cobra 2000 gtl I tried jumping the Pa and ex speaker jack but it didn't work for some reason I would like to have nice TalkBack in it




User avatar
sonoma
Donor
Donor
Posts: 1369
Joined: Sunday, 02 April 2006, 14:10 PM
Location: Oklahoma

Re: Cobra 2000

Post by sonoma » Friday, 01 July 2016, 20:24 PM

I have never tried to put talkback in a cobra 2000 radio. 99.9% of people run a power mic on base radios and talk back does not do well with a amplified mic. like I stated I have never done talk back on this type of radio.

-- July 02 2016 --

after doing a on line search it looks as if you have to short the audio and ground on the front speaker jack from what I found. some have had talk back and found a washer on the speaker plug on the front shorted. that would give them talk back which they wanted to turn off. so looks as if you could do it in reverse from what I read.



User avatar
smoke blower
Skipshooter
Skipshooter
Posts: 352
Joined: Sunday, 26 June 2011, 17:05 PM

Re: Cobra 2000

Post by smoke blower » Saturday, 02 July 2016, 6:17 AM

Ok I will see if that will work I definitely have to put a variable in it though



User avatar
sonoma
Donor
Donor
Posts: 1369
Joined: Sunday, 02 April 2006, 14:10 PM
Location: Oklahoma

Re: Cobra 2000

Post by sonoma » Saturday, 02 July 2016, 6:49 AM

do a google search and you should get the same info I did last night. they talked about a fiber washer that insulated the phone plug on the front and the washer would be broken or missing from what few I read. if I had a base with echo in it I always have another radio set up to listen to how the radio sounds. when in the house I would just set up a little hand held to set the echo if needed and turn it off when talking so I could turn the mic gain up if using a power mic or stock mic. most of my radios I use a noise canceling mic on them since I turn the modulation up by changing resisters and caps in the mic circuit for audio increase.



User avatar
smoke blower
Skipshooter
Skipshooter
Posts: 352
Joined: Sunday, 26 June 2011, 17:05 PM

Re: Cobra 2000

Post by smoke blower » Sunday, 03 July 2016, 12:13 PM

i just left it alone Sonoma it was impossible to keep it from squealing




User avatar
MDYoungblood
Moderator
Moderator
Posts: 7514
Joined: Saturday, 12 June 2010, 19:05 PM
Radio: Uniden Washington
Antenna: Avanti Sigma II
Name: Greg
Location: Baltimore, MD
Contact:

Re: Cobra 2000

Post by MDYoungblood » Sunday, 03 July 2016, 13:16 PM

If you want to hear what you sound like on the air build one of these, viewtopic.php?f=6&t=46378&hilit=demodulator" onclick="window.open(this.href);return false; , it only works on AM but that's where the majority talks. It is a nice thing to have if you do a lot of bench work.

3's

Greg


"321, the Middle of Maryland"

23 AM "WORLD WIDE" 38 LSB

Strong Supporter of America's Original Homeland Security Act
The Second Amendment



Official Moderator - CBRT Complaint Department

User avatar
smoke blower
Skipshooter
Skipshooter
Posts: 352
Joined: Sunday, 26 June 2011, 17:05 PM

Re: Cobra 2000

Post by smoke blower » Sunday, 03 July 2016, 14:05 PM

Could I use a 4001 diode



User avatar
543FtWorth
Wordwide & Qualified
Wordwide & Qualified
Posts: 1617
Joined: Sunday, 18 July 2010, 17:54 PM
Radio: (non-sponsor) 29 LTD
Antenna: *Censored*

Re: Cobra 2000

Post by 543FtWorth » Sunday, 03 July 2016, 15:30 PM

It won't hurt to try but I don't think it will work in such a low current circuit. Just about any small signal diode will work.



User avatar
smoke blower
Skipshooter
Skipshooter
Posts: 352
Joined: Sunday, 26 June 2011, 17:05 PM

Re: Cobra 2000

Post by smoke blower » Sunday, 03 July 2016, 16:35 PM

I don't know if I have anything here that has one in it. I have a hard time reading what number is on them is there an easy way to tell

-- Sunday, 03 July 2016, 18:46 PM --

How about a 4148 diode



User avatar
543FtWorth
Wordwide & Qualified
Wordwide & Qualified
Posts: 1617
Joined: Sunday, 18 July 2010, 17:54 PM
Radio: (non-sponsor) 29 LTD
Antenna: *Censored*

Re: Cobra 2000

Post by 543FtWorth » Sunday, 03 July 2016, 18:07 PM

Should work.



User avatar
smoke blower
Skipshooter
Skipshooter
Posts: 352
Joined: Sunday, 26 June 2011, 17:05 PM

Re: Cobra 2000

Post by smoke blower » Sunday, 03 July 2016, 18:09 PM

Ok thanks alot I have all the parts then



User avatar
ogdoa
Duckplucker
Duckplucker
Posts: 122
Joined: Monday, 28 December 2009, 8:43 AM
Radio: Cobra 2000/RCI2970
Antenna: Maco v5000/102"
Name: Rob 151

Re: Cobra 2000

Post by ogdoa » Saturday, 31 March 2018, 7:31 AM

Wait a minute.....diodes have numbers on em? I know this might sound like a dumb question and this is an old post but I have never seen these numbers. I always depended on the package they were in.


Sometimes you feel like a duck....sometimes you dont.
151 FRIED CHICKEN
Branson, MO
Home channel
26.845


Post Reply Previous topicNext topic