Image

amp

Just any other questions that you don't see a forum for. Go ahead and post here.

Moderator: JR Moderator

User avatar
EZ CHOPPER
Skipshooter
Skipshooter
Posts: 288
Joined: Sunday, 27 November 2016, 8:53 AM
Name: Edward
Cell Phone: 615-967-1568

amp

Post by EZ CHOPPER » Wednesday, 15 March 2017, 19:27 PM

I have a 2 pill leaner that does 500 watts. how big of a amp would be safe to run this I know it will work in my truck but I'm putting it in the house because I'm going to use it to drive a bigger amp. so what the rule how many amps per 100 watts is what I really need to know I guess.


User avatar
jessejamesdallas
Wordwide & Qualified
Wordwide & Qualified
Posts: 5762
Joined: Sunday, 10 October 2004, 18:02 PM
Location: Republic of Texas
Referrals: 1

Re: amp

Post by jessejamesdallas » Thursday, 16 March 2017, 3:36 AM

I wish I had me a 2 pill linear that would do 500w's. :lol:
Image
Image
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.



User avatar
EZ CHOPPER
Skipshooter
Skipshooter
Posts: 288
Joined: Sunday, 27 November 2016, 8:53 AM
Name: Edward
Cell Phone: 615-967-1568

Re: amp

Post by EZ CHOPPER » Thursday, 16 March 2017, 5:59 AM

I know it sounds messed up but its true it has big bills in it and the way it way built. I seen it on the meter

User avatar
jessejamesdallas
Wordwide & Qualified
Wordwide & Qualified
Posts: 5762
Joined: Sunday, 10 October 2004, 18:02 PM
Location: Republic of Texas
Referrals: 1

Re: amp

Post by jessejamesdallas » Thursday, 16 March 2017, 7:00 AM

You must have the same kind of meter this CB Shop over by the house has... His meter shows Cobra 19's doing 60w's after he tunes them!
Image
Image
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.



User avatar
jon6667
Skipshooter
Skipshooter
Posts: 225
Joined: Wednesday, 11 May 2016, 7:17 AM
Name: jon
Cell Phone: 5183353857

Re: amp

Post by jon6667 » Thursday, 16 March 2017, 11:05 AM

yep its very easy to fix up a meter to show
any wattage you want. its just a resister change. great if you want to rip people off.


User avatar
jon6667
Skipshooter
Skipshooter
Posts: 225
Joined: Wednesday, 11 May 2016, 7:17 AM
Name: jon
Cell Phone: 5183353857

Re: amp

Post by jon6667 » Thursday, 16 March 2017, 11:07 AM

jon6667 wrote:
Thursday, 16 March 2017, 11:05 AM
yep its very easy to fix up a meter to show
any wattage you want. its just a resister change. great if you want to rip people off.
and the pills are the same size doesn't matter what pills you use.

User avatar
EZ CHOPPER
Skipshooter
Skipshooter
Posts: 288
Joined: Sunday, 27 November 2016, 8:53 AM
Name: Edward
Cell Phone: 615-967-1568

Re: amp

Post by EZ CHOPPER » Friday, 17 March 2017, 6:59 AM

ill check at my buddy's it was showing 500 watts 2 pill I know it don't sound right but it was .ill get a pic and post it up today sometime

User avatar
PA629
Wordwide & Qualified
Wordwide & Qualified
Posts: 868
Joined: Tuesday, 17 October 2006, 23:49 PM
Location: NW PA

Re: amp

Post by PA629 » Friday, 17 March 2017, 8:41 AM

jessejamesdallas wrote:
Thursday, 16 March 2017, 7:00 AM
You must have the same kind of meter this CB Shop over by the house has... His meter shows Cobra 19's doing 60w's after he tunes them!

Is that Big Earl down at Lefty's Electronics & Bait Shop? The one down by the river? I had him install new SWR's in my coax last week, it's really blowin' smoke now. :icon_e_wink:
Base: Galaxy DX2517, D104 Silver Eagle w/W2ENY element, SB 220, Imax 2000, 4 element quad
Mobile: Galaxy 95T2, Astatic 575-M6, Sirio P-5000 Performer, Unmentionable 4x2879



User avatar
jessejamesdallas
Wordwide & Qualified
Wordwide & Qualified
Posts: 5762
Joined: Sunday, 10 October 2004, 18:02 PM
Location: Republic of Texas
Referrals: 1

Re: amp

Post by jessejamesdallas » Friday, 17 March 2017, 14:52 PM

PA629 wrote:
Friday, 17 March 2017, 8:41 AM
jessejamesdallas wrote:
Thursday, 16 March 2017, 7:00 AM
You must have the same kind of meter this CB Shop over by the house has... His meter shows Cobra 19's doing 60w's after he tunes them!

Is that Big Earl down at Lefty's Electronics & Bait Shop? The one down by the river? I had him install new SWR's in my coax last week, it's really blowin' smoke now. :icon_e_wink:
Naaaa....I quit dealing with Big Earl years ago after he charged me $50 to clean out my receive in my old Cobra 29 LTD...couldn't tell he did a dang thang. :icon_e_sad:
Image
Image
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.



User avatar
543FtWorth
Wordwide & Qualified
Wordwide & Qualified
Posts: 1617
Joined: Sunday, 18 July 2010, 17:54 PM
Radio: (non-sponsor) 29 LTD
Antenna: *Censored*

Re: amp

Post by 543FtWorth » Saturday, 18 March 2017, 5:39 AM

EZ CHOPPER wrote:
Friday, 17 March 2017, 6:59 AM
ill check at my buddy's it was showing 500 watts 2 pill I know it don't sound right but it was .ill get a pic and post it up today sometime
If they're built right they will do 500. It's an extremely dirty 500 and the pills will eventually fail. I've pushed 2 pills to double that on 20 volts...used to clobber a local guys 6 pill with it. I don't work on people's junk or make money from this hobby, so I have no use for a rigged watt meter.

User avatar
jessejamesdallas
Wordwide & Qualified
Wordwide & Qualified
Posts: 5762
Joined: Sunday, 10 October 2004, 18:02 PM
Location: Republic of Texas
Referrals: 1

Re: amp

Post by jessejamesdallas » Saturday, 18 March 2017, 7:44 AM

543FtWorth wrote:
Saturday, 18 March 2017, 5:39 AM
EZ CHOPPER wrote:
Friday, 17 March 2017, 6:59 AM
ill check at my buddy's it was showing 500 watts 2 pill I know it don't sound right but it was .ill get a pic and post it up today sometime
If they're built right they will do 500. It's an extremely dirty 500 and the pills will eventually fail. I've pushed 2 pills to double that on 20 volts...used to clobber a local guys 6 pill with it. I don't work on people's junk or make money from this hobby, so I have no use for a rigged watt meter.
Your right on the volting...Stick 20v's in a 2 pill with original Toshiba 2879's and it will dance at 500+ watts...least for a little while.

Stick 20v's in one with DEI 2879's tho, and watch the smoke! :mrgreen:
Image
Image
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.



User avatar
EZ CHOPPER
Skipshooter
Skipshooter
Posts: 288
Joined: Sunday, 27 November 2016, 8:53 AM
Name: Edward
Cell Phone: 615-967-1568

Re: amp

Post by EZ CHOPPER » Tuesday, 21 March 2017, 7:11 AM

yea it does 400w on my meter


Post Reply Previous topicNext topic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests